Voor diegenen die tijdens de winter de kans hebben om regelmatig overdag te tennissen richt GTT een laddercompetitie in. In deze competitie worden de deelnemers ingedeeld in verschillende poules waar ze onderling hun tenniskwaliteiten kunnen meten. Ook niet GTT-leden kunnen hieraan deelnemen.

Naargelang het aantal inschrijvingen worden er verschillende poules van ongeveer 10 deelnemers opgesteld. Hierbij trachten we rekening te houden met de verschillende niveaus van tenniscapaciteiten. Er worden poules opgemaakt voor enkel heren, enkel dames, dubbel heren, dubbel dames en gemengd.

Tijdens de eerste periode, die loopt van midden oktober tot eind december, speelt elke deelnemer een ontmoeting tegen elk van de andere deelnemers. Dus in een enkel-poule van 10 deelnemers speelt iedereen 9 wedstrijden. Een enkelwedstrijd duurt 60 minuten, inclusief een opwarming van 5 minuten, en men speelt in aantal spellen, geen sets. In dubbel wordt elke wedstrijd op 1,5 uur gespeeld. Diegene die na die tijd de meeste spellen behaalt is uiteraard de winnaar van deze ontmoeting. Een gelijke stand kan natuurlijk ook. De uitslag wordt daarna ingevuld op het scorebord in de cafetaria.

De tweede periode loopt van begin januari tot begin april. Tijdens deze periode speelt men opnieuw een wedstrijd tegen elk van de andere deelnemers. Maar nu kan het zijn dat je andere spelers ontmoet. Na de eerste periode wordt er een klassement opgemaakt en bestaat de mogelijkheid dat spelers van poule veranderen. Eventueel kunnen er nieuwe spelers/teams opdagen voor deze 2de periode.

Let wel: deze wedstrijden worden gespeeld tijdens de weekdagen tussen 9u00 en 18u00.