Beste lid,

In navolging van de beslissing van het gemeentebestuur van Tessenderlo én de Nationale Veiligheidsraad om alle sportaccommodaties en culturele centra tijdelijk te sluiten wegens de corona crisis en de beslissing van Tennis Vlaanderen om voorlopig alle tennis en padel competities op te schorten, hebben het bestuur van GT Tessenderlo en GP Tessenderlo beslist om de club volledig te sluiten vanaf vrijdag 13 maart 24 uur tot en met zondag 19 april.

Er zullen dan ook tot deze datum geen lessen meer worden gegeven. De hal zal afgesloten worden voor elk gebruik. Het cafetaria zal eveneens gesloten zijn. Onze accommodatie is dus niet toegankelijk.

Alle activiteiten gepland in de loop van de maand maart worden dan ook afgelast.

Het bestuur hoopt dat de leden van GTT en GPT begrip zullen kunnen opbrengen voor deze maatregelen ter bescherming van de gezondheid van onze leden. Wij zullen permanent de situatie evalueren en U op de hoogte houden.

Contact

Hebben jullie nog vragen, contacteer ons dan via Facebook of per mail coronavirus@gttessenderlo.be

 

Meest gestelde vragen

Deze maatregelen zijn geldig vanaf vrijdag 13 maart middernacht tot en met 19 april.


Zoals aangekondigd op 10 maart jl. wordt de evolutie van de verspreiding van het coronavirus dagelijks geëvalueerd. De gezondheidssituatie van gisteren is immers niet dezelfde als die van vandaag of morgen. Naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen is de Nationale Veiligheidsraad op donderdag 12 maart in aanwezigheid van en in overleg met de ministers-presidenten bijeengekomen. Deze vergadering van de NVR werd gehouden in het verlengde van de vergaderingen van de deskundigengroepen, namelijk de Risk Assessement Group en de Risk Management Group.

Er is beslist om de huidige maatregelen te versterken met aanvullende social distancing maatregelen die met hetzelfde doel de verspreiding van de epidemie moeten tegengaan. Deze maatregelen zijn proportioneel en gericht op maximale efficiëntie. Operationeel gezien gaan we nu de federale fase van het crisisbeheer in, wat betekent dat alle beslissingen zullen worden genomen door een beheerscel die bestaat uit de eerste minister, de bevoegde ministers en de ministers-presidenten. Deze fase garandeert een betere coördinatie en informatie over de maatregelen die door de verschillende entiteiten worden genomen. De aangekondigde maatregelen zijn van toepassing op het hele grondgebied.

Alle bevoegdheidsniveaus delen hetzelfde streven om in hun actie, communicatie en uitvoering coherent te zijn met de besliste maatregelen. We willen dat dezelfde beslissing overal op dezelfde manier wordt toegepast. De prioritaire doelstelling is daarbij de bescherming van de volksgezondheid.

Deze maatregelen zijn geldig vanaf vrijdag 13 maart middernacht tot en met 19 april. Net als voorheen zullen de ontwikkelingen dagelijks worden beoordeeld.


Alle trainingen (padel en tennis) worden tot onze grote spijt opgeschort. Later bekijken we met onze medische adviseur of we de lessen al dan niet opstarten.


Vrij tennis/padel spelen en verhuur van tennis/padel terreinen is niet toegestaan.


  • • De geplande en lopende tennistornooien (Sunweb Kids Toer, Criterium en Ethias Tour, indoor kampioenschap) worden geannuleerd tot en met 31 maart 2020.
  • • De opleidingen voor officials en trainers worden geannuleerd en verplaatst naar een nieuwe datum. Hierover volgt later meer info.
  • • De Volvo Padel Voorjaarsinterclub wordt stopgezet en zal niet meer hervat worden in 2020 omdat er onvoldoende ruimte is in de drukke club- en competitiekalender.
  • • De Padel Tour-tornooien die lopende zijn en op de planning staan tot en met 31 maart 2020 worden geannuleerd.
  • • Alle tornooien tijdens de paasvakantie (week 15 en 16) worden geannuleerd.
  • • De overheid heeft woensdag 18 maart beslist dat alle sportkampen in de Paasvakantie moeten opgeschort worden.


Het clubhuis en cafetaria moeten verplicht sluiten vanaf vrijdag 13 maart middernacht tot en met 19 april